Lóink itt élnek

 

Nagyon sok kocsi istálló található a bécsi híres fiacre lovak elhelyezésére. Az istállók mindegyike magántulajdonban van a kocsicsaládoknak, többségük Prater faterületén található, egy nagyon nagy parkban, a belváros közelében.

Minden istállónak megvan a maga sajátossága, de mindegyikük rendelkezik bizonyos általános jellemzőkkel, amelyek többségét a bécsi közigazgatási törvény és a bécsi város szabályzata előírja. Például az istállóknak kiváló szellőzéssel és sok ablakkal kell rendelkezniük a természetes fény biztosításához. Ugyancsak a lovaknak hozzáférést kell biztosítani a padokhoz.

A Krieau-ban és a Freudenauban található istállók, ezek a zónák a Prater részei, mind a 19. század végén eredetileg lóállókként épültek. Az istállókat egy új, régi tűzálló anyagból építették be (grog). Kb. 30 lónak van hely, és minden lónak saját, kb. 100 négyzetlábnyi doboza van. Nincsenek álló egyenes standok, az EU-ban tilos. Minden istállót úgy alakítottak ki, hogy a lovak mind forduljanak, és biztonságosan és kényelmesen feküdjenek le. Mindegyik istálló megfelelően van ágyazva faforgáccsal vagy szalma ágyneművel, így a lovaknak kényelmes ágyat lehet fektetni, valamint egy lovaglóteret és rengeteg paddocket is.

Az összes üzemanyagot az állategészségügyi minisztérium szabályozza és ellenőrzi évente legalább egyszer, vagy hívás kivizsgálása esetén gyakrabban.

 

Koppel Chamottefabrik

 

 
  

Így lehet megtalálni


Fiaker Bécs - Kocsi Lovagol Bécsben

 

Autóval

Haladjon a Ring utca mentén a Kärntnerstrasse metszéspontjáig. Az Opera mellett van egy parkolóház. Az Opera mögött található a nagyon híres Albertina. És a palota ezen része előtt a kocsik várnak.


Gyalog

A város központjától sétáljon délre a Fő utcán, amíg meg nem jelenik az információs jel.


Metróval

Forduljon az # 1 vagy a # 2 érc # 4-re Karlsplatzig, és lépjen az Opera kijáratához. Az Opera északnyugati sarkán vagyunk, Albertina mellett.

 

 

 

 


 

 

Wien Carriage Rides Fiaker

társaság oda-vissza utazást és városnéző túrákat kínál Bécs központjában. A lovaskocsinkat a Szent István-székesegyház vagy a Császári Palota melletti standokon is elviheti! Vegyen egy kört, és élvezze a napot!
Szintén használhatja webáruházunkat vagy e-mailünket foglalásaihoz!

 

A fiáker, fiákker francia-német eredetű szó, Szent Fiacrius nevéből származik, hozzánk német közvetítéssel jutott el. Személyfuvarozásra használt, általában kétlovas fogatú, rugós karosszériájú, könnyű kocsi, amelyre harmonikaszerűen leereszthető ernyő van szerelve.

A fiáker elnevezés onnan ered, hogy Párizsban a szentről elnevezett szálloda (Hotel Saint-Fiacre) közelében várakoztak az első lovas bérkocsik. Európai városok kövezett utcáin való közlekedésre volt alkalmas, személyszállításra használták. A 20. század második felében a taxik szorították ki.

 

 

 

Martina Michelfeit-Stockinger

Fiaker Wien

 

2002 óta a Michelfeit-Stockinger család örömmel kínál nagyszerű túrákat Bécsbe. Családi vállalkozás vagyunk, és ez azt jelenti, hogy büszkék vagyunk arra, hogy magas szintű személyes szolgáltatást kínálunk Önnek. Hívjon minket, írjon e-mailt vagy használja webáruházunkat, és mindent elrendezünk, amire kíváncsi. Tudassa velünk, ha szüksége van kocsikázásra kettő számára, vagy ha van szüksége kocsikra egy kis csoport számára. Partnereinkkel együttműködve megszervezzük az utazást vagy a transzfert.

Toni Andi Rudi